Numera är ett av de vanligaste sätten som svenskar hamnar i en relation att man träffar någon på nätet. Men vad finns det för alternativ för den som är intresserad av att testa på nätdejting i Sverige? Vi kommer att lista tre populära alternativ, men det finns många fler dejting appar att använda sig utav. Det enda som spelar någon roll är att du känner dig bekväm med att använda plattformen.  

Tinder   

Tinder är en gigant inom nätdejting. Med hjälp av sina användarvänliga och smidiga app så har Tinder länge varit det självklara valet för den som är intresserad av att träffa någon online. Appen är gratis att använda sig utav och registrering går på enbart några minuter.  

När du har satt upp ett konto är det bara att sätta igång. Du presenteras med andra användares profiler. Dessa är i regel mycket korta och innehåller oftast 3–5 bilder samt en kort beskrivning på några meningar. Du får sedan ta ställning till om du skulle vilja “matcha” med personen. Om så är fallet swipear du till höger, annars swipear du till vänster.  

Tinder har funnits i ett antal år nu och är väldigt väletablerade i Sverige. Appen är framförallt populär bland människor mellan 20–40, men människor i alla åldrar använder sig utav appen.   

Hinge  

Hinge är en relativt ny dejtingapp som har kommit under de senaste åren. Även Hinge är gratis att använda sig av. Här går det också snabbt att skapa sitt konto men det krävs lite mer för att sätta igång.  

Hinge använder sig av mer genomgående profiler än vad Tinder gör. Här får man svara på frågor gällande vem man är och vad ens intressen är. Detta varvas sedan med fler bilder än på exempelvis Tinder. Hinge är lite ingående än Tinder och har därför snabbt blivit populärt bland användare. 

Match.com  

Match.com är en riktigt klassiker inom nätdejting. Det kom till Sverige under 2002 och blev snabbt väldigt populärt. Här är det inte riktigt samma tempo som gäller. Match.com har en månadsavgift som man måste betala som användare, till skillnad från Hinge eller Tinder.  

På Match.com kan man också sätta upp mycket mer ingående profiler. Här varvas bilder med längre texter kring vem man är som person, vad man söker efter i en relation och vilka ens intressen är. Man kan sedan skicka meddelanden fram och tillbaka utan att först behöva matcha med varandra.