Restaurangen har alltså nu återuppstått och konkursförvaltaren Bertil Wingqvist ser det som en utmärkt lösning. Inte minst därför att Bengt-Åkes hustru Ramphueng varit mycket framgångsrik som krögare i centrala Gävle under flera år!

Bengt-Åke har tidigare bott i Storvik under 10 år. Och både Ramphueng och Bengt-Åke känner sig mycket välkomna på orten.

Hela familjen Lönn, 7 personer, kommer att arbeta i restaurangen, deltid eller heltid. Hustrun Ramphueng kommer att jobba minst 150 %!

Bengt-Åke Lönn är energikonsult med egen firma och räknar med att ägna en hel del tid åt att sköta den nyförvärvade fastigheten.

Man kan säga att Bengt-Åke är byggmästaren som sadlat om och hjälper folk med att fixa vad andra byggt! Och här är det fråga om handfasta råd till energibesparing både i villan, i fastighetsbeståndet och på industrin.

Kombinationen av Bengt-Åkes gedigna kunnande om byggnaders konstruktion och utförande, tillsammans med värmekamerans entydiga bilder på värmeförlusterna, blir nu till väl underbyggda anvisningar till förbättringar.

Särskilt viktigt nu när kostnaderna för uppvärmning bara stiger!

Se också bilagan här intill med Bengt-Åkes Energitips!

Hör gärna av er för mer information eller besök Bengt-Åke Lönn på

Lönn Energi-Konsult
Hansbogatan 6, Sandviken eller på Granliden Thai & Sushi House.
070-710 50 53
bengt-ake.lonn@lonnenergi.se
http://www.lonnenergi.se

BILAGAN: Bengt-Åkes Energi Tips!

- Numera måste nya hus vara energiberäknade, förklarar Bengt-Åke Lönn, energiexpert, har varit ackrediterad av Swedac (Statligt kontrollorgan), och fortsätter:

- Enligt Boverkets byggregler skall det göras en energiberäkning innan ett hus byggs eller ett befintligt skall säljas. Denna energiberäkning måste också lämnas in vid bygganmälan av nybygget.

Reglerna ställer krav på att huset ska vara så energieffektivt som möjligt. Huset skall, när det gäller fönster och isolering, konstrueras så att det krävs minimalt med energi för att värmas upp. Värmesystem och ventilation skall också vara energisnåla.

För att en byggnad skall bli godkänd krävs det att energiförbrukningen ligger lägre än förskrivet gränsvärde (U-värde).

Gränserna för energiförbrukningen påverkas enligt Boverket av följande - Klicka på länken nedan för uppdaterad information:

https://www.boverket.se/sv/byggande/bygg-och-renovera-energieffektivt/regelarbete-inom-energiomradet/


- Oavsett vad man värmer med, så verkar priserna skena iväg uppåt.

Och något stopp för kostnadsökningarna eller ens en halvhalt, har vi inte kunnat skönja hittills.

- Då och då kan det vara relativt enkla åtgärder som minskar värmeförlusterna, och därför är en genomgång och uppmätning med exempelvis en värmekamera, en mycket effektiv åtgärd.

- En minskning av värmeförlusterna gör gott i fastighetsägarens plån-bok! avslutar Bengt-Åke.